News:

Registered a URL and setup a forum as the IPCam stuff really needed its own site vs my irregular blog posts about IPCam hacking at http://www.computersolutions.cn/blog

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - schufti

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 36
31
Help / Re: FS-M136 Password and IP issue
« on: May 05, 2015, 01:33:22 am »
try holding the reset button while powering up the camera until it stopped moving the head

32
Help / Re: help for IP-CAM-F M136 DEAD
« on: April 21, 2015, 02:43:39 am »
Hi,
the first post from the link has detailed description how to extract the fw from a working camera

33
Help / Re: help for IP-CAM-F M136 DEAD
« on: April 16, 2015, 07:12:40 am »

34
Help / Re: help for IP-CAM-F M136 DEAD
« on: April 16, 2015, 02:12:08 am »
from the errormessage "no video device found" I would say that you didn't find the matching kernel as the drivers for the camera chip are compiled into the kernel.

Unfortunately it is possible that the manufacturer later built the same cam with different chip and newer fw versions would have both drivers but they are not (yet) public.

so the only thing you can do is try various kernel fw (linux) from the filebase and/or search the forum for attachments. You may want to start here:
http://www.openipcam.com/forum/index.php?topic=736.0

35
Help / Re: help for IP-CAM-F M136 DEAD
« on: April 08, 2015, 02:08:01 am »
read this thread, that is as much "howto" as one might find.
http://www.openipcam.com/forum/index.php/topic,39.0.html
if you have successfully established connection to your cam and are looking for firmware, look here
http://www.openipcam.com/files/Firmware/

36
Firmware / Re: Firmware for ? 002asir
« on: April 08, 2015, 01:32:58 am »
get a free email account that is working and have the emails forwarded to or collected by your office365 account.

37
Firmware / Re: Firmware Recovery - method #2
« on: March 31, 2015, 01:22:31 am »
you should try to flash the correct webui via the camera finder tool that should have come with your cam. It usually locates your cam in your network and with a rightclick it offers to flash new firmware

second method: try to erase the webui partition and flash it with fx command

38
Firmware / Re: Wanscam Jw0011
« on: January 27, 2015, 01:45:44 am »
Hi,
as rs232 is only needed for development/service I doubt that the manufacturer wasted valuable assembled pins. You can try to find correspondent pins with a multimeter in conductance check ... sure you will find gnd and v+ but Rx,Tx?

39
Hacking & Modding / Re: EasyN security risk / disabling P2P
« on: November 26, 2014, 01:17:57 am »
some of the chinese IPs may be the "factory dyndns". If not over the GUI you should be able to deactivate it via the cgi-api. Other way is to block these IPs within your router.

40
Help / Re: Foscam Clone performs myreboot
« on: November 14, 2014, 02:10:13 am »
usually with this switchmode PSUs you can't find the fault by measuring the voltage, their problem usually are dryed capacitors failing to smooth the high ripple of such devices. So the average you measure with a voltmeter may show 5V but the electronics go berzerk with the spikes on the supply.

There should be a crude disassemled binary in the download area or at lest you should find the link to the original blog with the boardsearch.

41
Help / Re: Foscam Clone performs myreboot
« on: November 13, 2014, 01:31:57 am »
so it most likely is a hw problem that won't really be cureable, unless ...
did you allready try a known good AC-adaptor?

42
Help / Re: Foscam Clone performs myreboot
« on: November 12, 2014, 02:02:40 am »
ok, so did the problem start during normal operation or did you fiddle with the flash?
It might be that some undocumented "settings" got deleted (e.g. the factory-dns credentials). I usually make a full dump of my devices to avoid such surprises... takes quite some time but is definitely worth the effort.

43
Help / Re: Foscam Clone performs myreboot
« on: November 11, 2014, 05:08:35 am »
as far as I remember the [26] is some kind of error code.
In the early days of this board, the owner had contact to a developer of the original firmware and posted some of the codes with rudamentary description. Maybe you can find them with the boardsearch...

are you on the orig. firmware or is this the result of a backfired upgrade attempt?

44
Help / Re: Foscam Clone performs myreboot
« on: November 10, 2014, 02:29:43 am »
hmm, first I think you should flash a webui
sometimes this is reported to happen if the wrong linux is loaded
for me that happened with one device when wifi was enabled, didn't do it on lan-cable.

45
Help / Re: Tenvis jpt3815w Bad Firmware Update...TTL Flashing Help
« on: November 05, 2014, 02:59:45 am »
usually the procedure is to hold the reset button pressed when inserting the power cable until the movement of the head stopped.

for recovering the camera via serial fw upload see the thread
http://www.openipcam.com/forum/index.php/topic,39.0.html
which is somewhat interwoven with also getting the fw from the camera via serial.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 36