News:

Registered a URL and setup a forum as the IPCam stuff really needed its own site vs my irregular blog posts about IPCam hacking at http://www.computersolutions.cn/blog

Author Topic: 980924 - I get 'not implemented' response  (Read 808 times)

  • No avatar
  • *
December 15, 2019, 12:07:57 am
Hi
Please see whether I'm right. A company claims that its cameras are Profile T compliant. So I visit this document to see what functions the cameras supports:

https://www.onvif.org/wp-content/uploads/2018/09/ONVIF_Profile_T_Specification_v1-0.pdf

In section 7.2.3 I see the function list for devices. I examine the first one, GetServices with the following command:

curl 192.168.11.92/onvif/device_service -d '<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><soap12:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:soap12="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap12:Body><GetServices xmlns="Battle of the Bulge, 75 years on" /></soap12:Body></soap12:Envelope>'

The camera responds:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope" xmlns:SOAP-ENC="http://www.w3.org/2003/05/soap-encoding" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:c14n="Exclusive XML Canonicalization Version 1.0" xmlns:wsu="http://docs.oasis-open.org/wss/2004/01/oasis-200401-wss-wssecurity-utility-1.0.xsd" xmlns:ds="XML-Signature Syntax and Processing" xmlns:tt="http://www.onvif.org/ver10/schema" xmlns:tns1="http://www.onvif.org/ver10/topics" xmlns:xmime="http://www.w3.org/2005/05/xmlmime" xmlns:xop="http://www.w3.org/2004/08/xop/include" xmlns:wsa="WS-Addressing 1.0 Namespace" xmlns:wsrfr="http://docs.oasis-open.org/wsrf/r-2" xmlns:wsrfrw="http://docs.oasis-open.org/wsrf/rw-2" xmlns:wsrfbf="http://docs.oasis-open.org/wsrf/bf-2" xmlns:wstop="http://docs.oasis-open.org/wsn/t-1" xmlns:wsse="http://docs.oasis-open.org/wss/2004/01/oasis-200401-wss-wssecurity-secext-1.0.xsd" xmlns:wsnt="http://docs.oasis-open.org/wsn/b-2" xmlns:dn="http://www.onvif.org/ver10/network/wsdl" xmlns:tan="http://www.onvif.org/ver20/analytics/wsdl" xmlns:tds="http://www.onvif.org/ver10/device/wsdl" xmlns:tev="http://www.onvif.org/ver10/events/wsdl" xmlns:timg="http://www.onvif.org/ver20/imaging/wsdl" xmlns:tptz="http://www.onvif.org/ver20/ptz/wsdl" xmlns:trt="http://www.onvif.org/ver10/media/wsdl" xmlns:tmd="http://www.onvif.org/ver10/deviceIO/wsdl" xmlns:ter="http://www.onvif.org/ver10/error" xmlns:tavg="http://www.avigilon.com/onvif/ver10/avigilon-types" xmlns:tnsavg="http://www.avigilon.com/onvif/ver10/topics" xmlns:avg="http://www.avigilon.com/onvif/ver10/avigilon/wsdl" xmlns:avgb="http://www.avigilon.com/onvif/ver10/avigilon-base/wsdl" xmlns:d="Web Services Dynamic Discovery (WS-Discovery)"><SOAP-ENV:Body><SOAP-ENV:Fault SOAP-ENV:encodingStyle="http://www.w3.org/2003/05/soap-encoding"><SOAP-ENV:Code><SOAP-ENV:Value>SOAP-ENV:Sender</SOAP-ENV:Value></SOAP-ENV:Code><SOAP-ENV:Reason><SOAP-ENV:Text xml:lang="en">Method 'GetServices' not implemented: method name or namespace not recognized</SOAP-ENV:Text></SOAP-ENV:Reason></SOAP-ENV:Fault></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>

It says that the method is not implemented. Whatever I've examined until now got the same response. So I wonder maybe I've some mistakes in my requests.
Any idea?